ГоловнаСуспільствоЖиття

До Савченко допустили сестру

Віра умовила Надію на щоденні крапельниці для підтримки здоров'я

До засудженої в Росії за сфабрикованим звинуваченням українки Надії Савченко, яка перебуває в СІЗО, в суботу допустили її сестру Віру Савченко.

Про це у Фейсбуці повідомив адвокат Микола Полозов.

"Вірі Савченко сьогодні вдалося зустрітися з Надією. Стан здоров'я Надії дуже поганий", - написав він у соцмережі.

Сестра вмовила Надію Савченко на щоденні крапельниці для підтримання здоров'я, повідомляє ТСН.

"Вона почувається живим трупом. Гіркота в роті і постійна спрага. Надя сказала їм, що постійно хоче пити. Відволікається, роблячи орігамі", - говорить Віра Савченко.

Українська льотчиця наголосила, що буде робити крапельниці тільки до 20 квітня. Після цього Савченко хоче знати тільки конкретний термін її повернення в Україну.

Нагадаємо, за словами члена Громадської спостережної комісії (ГСК) Новочеркаська, лікаря Валентини Череватенко, яка оглядала засуджену 15 квітня, Надія Савченко перебуває в критичному стані.

Міністерство закордонних справ України також повідомило про "вкрай тяжкий стан здоров'я" Савченко і наголосило на необхідності допустити до неї українських лікарів. Як сказано в заяві, опублікованій на сайті МЗС, російська сторона досі не дає на це.

Водночас держсекретар США Джон Керрі в п'ятницю в телефонній розмові з головою російського МЗС Сергієм Лавровим закликав "негайно звільнити" Надію Савченко, повідомляє сайт Держдепу.

Адвокат Савченко Ілля Новіков повідомив, що льотчицю можуть обміняти на російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва. Вирок їм винесуть у понеділок, проте для обміну потрібно, щоб він набув чинності, а це станеться щонайшвидше через місяць, повідомив інший адвокат Савченко Марк Фейгін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram