ГоловнаСуспільствоЖиття

Гриневич пообіцяла своєчасну видачу шкільних атестатів випускникам

Місяць тому МОН раптово змінило електронну базу даних

Міністр освіти Лілія Гриневич обіцяє, що атестати і свідоцтва про освіту для випускників 9-х та 11-х класів будуть видані вчасно.

Про це міністр повідомила в соцмережі Facebook.

"Ми обіцяємо, що атестати і свідоцтва будуть видані вчасно, щоб діти не мали проблем з подачею документів на вступну кампанію", - написала Гриневич.

Міністр зазначила реальну загрозу не здати вчасно документи випускникам через те, що місяць назад МОН раптово змінило електронну базу, в яку повинні вноситися дані про випускників для подальшого друку документів.

Як виявилося, нова база даних не пройшла тестування, не сертифікована, не має підтвердження, що в ній будуть захищені персональні дані випускників, немає гарантії, що база витримає навантаження, коли до неї будуть звертатися тисячі шкіл.

"І найстрашніше - при роботі з цією базою атестати випускникам можуть бути видані не раніше липня!" - додала Лілія Гриневич.

Тому в міністерстві змушені повернутися до перевіреної процедури і "зробити все можливе, щоб всі діти вчасно отримали свої документи".

Вартість документів буде значно здешевлена, запевнила міністр.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки визнало, що протягом 2014-2015 років були випадки підробки результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Як повідомлялося, Генпрокуратура повідомила, що напередодні з однієї з українських академій були відраховані два студенти, які в 2015 році подали сертифікати про ЗНО із завищеними балами.

За даними ГПУ, в УЦОЯО з 2008 року за хабар можна було домовитися про отримання більш високих балів або медалі.

У липні 2015 року слідчі провели обшуки в УЦОЯО та будинку в керівника центру Ігоря Лікарчука та його першого заступника Володимира Винника. За версією ГПУ, керівники Центру змінювали дані в "Системі оцінки якості освіти" та "Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання" за хабарі. Лікарчук незабаром після цього пішов у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram