ГоловнаСуспільствоЖиття

Савченко призупинила голодування до травневих, - адвокат

Якщо політики не дотримають обіцянки, вона може її відновити

Савченко призупинила голодування до травневих, - адвокат
Фото: EPA/UPG

Народний депутат України Надія Савченко призупинила голодування, сподіваючись, що політики виконають свої обіцянки щодо її звільнення.

Про це заявив адвокат ув'язненої в Росії українки Микола Полозов, повідомляє Укрінформ.

"Перш за все хочу зауважити, що Савченко не припинила голодування, а лише призупинила. Якщо всіх домовленостей й обіцянок політиків буде дотримано, то вона зовсім відмовиться від неї. А якщо ні, то може відновити. Для себе Надія позначила дату, після якої буде визначатися з подальшим рішенням. Найімовірніше, це - травневі свята. Дуже хочеться вірити, що ситуація проясниться", - пояснив Полозов.

За словами адвоката, Савченко наразі тільки почала пити воду. Через якийсь час почне вживати підтримуючі суміші.

Загалом стан її здоров'я поки що більш-менш стабільний. Це пов'язано з тим, що якщо раніше крапельниці їй робили раз на три дні, то останнім часом - щодня. Головна проблема здоров'я Савченко пов'язана з нирками.

Раніше повідомляли, що Надія Савченко погодилася тимчасово припинити голодування після телефонної розмови з Президентом Петром Порошенком.

Нагадаємо, Савченко дотримувалася сухого голодування з 6 квітня, вимагаючи повернути її в Україну.

Порошенко під час телефонної розмови з Путіним увечері в понеділок погодив алгоритм повернення Савченко в Україну в обмін на передачу Росії ГРУшників Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram