ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат Фірташа спростував інформацію про нове обвинувачення

Український бізнесмен є свідком

Адвокат Фірташа спростував інформацію про нове обвинувачення
Фото: dmitryfirtash.com

Адвокат голова ради директорів Group DF Дмитра Фірташа Дітер Баумдофер спростовує інформацію про висунення нових звинувачень своєму клієнтові.

Про це він повідомив в інтерв'ю австрійському телеканалу, інформують Українські Новини.

"Фірташ є свідком, а не обвинуваченим в слідчих діях, які проводила поліція Австрії в його будинку. Ніяких звинувачень Фірташу не висунуто", - сказав адвокат.

Він зауважив, що Фірташ співпрацює з органами австрійської юстиції.

Раніше посол України в Австрії Олександр Щерба на своїй сторінці в мікроблозі Twitter повідомив про обшук у будинку Фірташа у Відні і припустив, що проти бізнесмена висунуті нові звинувачення, імовірно правоохоронними органами Німеччини.

Нагадаємо, Фірташ перебуває в Австрії, де намагається уникнути екстрадиції в США за допомогою Конституційного суду. В Америці олігарха звинувачують в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в розмірі $18,5 млн хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігархові загрожує до 50 років в'язниці і конфіскація всіх активів.

Суд першої інстанції раніше заборонив екстрадицію Фірташа, вказавши на неможливість виключити політичні мотиви запиту про видачу українця з боку США. Прокуратура Відня подала апеляцію на це рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram