ГоловнаСуспільствоЖиття

У центрах нелегального видобутку бурштину відкриють поліцейські станції

Національна поліція наполягає, що питання старательства має вирішуватися на державному рівні.

У центрах нелегального видобутку бурштину відкриють поліцейські станції
Фото: npu.gov.ua

Національна поліція буде відкривати поліцейські станції на території віддалених населених пунктів Рівненської області, які є центрами нелегального видобутку бурштину.

Про це заявив у суботу начальник поліції області Сергій Князєв на міжвідомчій нараді в МВС. Перші такі станції відкрили в березні-квітні в селищі Золотий Потік, селищі Вишнівець і місті Почаєві Тернопільської області. Від звичайних відділень вони відрізняються більш оперативним реагуванням і кращим оснащенням, їх створюють у рамках реформи МВС.

"Якщо такі превентивні заходи здійснювати поступально, як ми робимо зараз, ми утримаємо цю ситуацію протягом якогось періоду. А далі треба, щоб державна влада йшла з якимись пропозиціями про старательський бізнес", - цитує Князєва прес-служба Національної поліції.

Нагадаємо, заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий раніше заявив, що не бачить іншого виходу із ситуації з незаконним видобутком бурштину, крім врегулювання питання легалізації бурштину на законодавчому рівні.

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе просила провести засідання Ради національної безпеки і оборони, присвячене проблемі нелегального видобутку бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram