ГоловнаСуспільствоЖиття

Столичного поліцейського звільнили за шеврон "Беркута" з російським триколором

Триває службове розслідування

 Столичного поліцейського звільнили за шеврон "Беркута" з російським триколором

Начальник головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що співробітника, який вивісив у автомобілі шеврон колишнього спецпідрозділу МВС "Беркут" з підписом "росіяни своїх не кидають", звільнено.

Про це Крищенко повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"З приводу працівника поліції, який повісив в автомобілі освіжувач повітря з шевроном підрозділу на тлі триколора. Для мене незрозуміла ситуація, коли людина, яка була в АТО, використовує символіку окупанта. Сьогодні мені не важливо, що думав цей чоловік, роблячи такий крок, важливо, що своїм вчинком він кинув тінь на всіх своїх братів-поліцейських, на весь гарнізон Київської поліції. Одна людина одним вчинком може перекреслити місяці праці величезного колективу. Тому, переконаний, йому не місце в поліції! Наказ про його звільнення я вже підписав", - написав він.

Також Крищенко зазначив, що за цим фактом проводиться службове розслідування, висновки якого направлять до прокуратури та Служби безпеки.

Нагадаємо, біля Дарницького районного управління Нацполіції блогер Сергій Новіков виявив автомобіль з вивішеним у ньому шевроном "Беркута". Там само красувалася і георгіївська стрічка. Блогер опублікував відео на своєму каналі в YouTube.

При цьому на його спроби з'ясувати у офіцерів, чому вони так толерантно ставляться до сепаратистських символів своїх підлеглих, ті уникали відповіді, а потім почали вимагати припинити зйомку і "не провокувати людей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram