ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура звинуватила в хабарі в розмірі 1,7 млн грн екс-співробітників СБУ і МВС

Колишнім правоохоронцям обрано запобіжні заходи і накладено арешт на майно

Генпрокуратура звинуватила в хабарі в розмірі 1,7 млн грн екс-співробітників СБУ і МВС
Фото: Арсен Аваков

Генеральна прокуратура затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо двох колишніх співробітників одного з обласних управлінь СБУ та слідчого органу внутрішніх справ.

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

Згідно з повідомленням, колишніх правоохоронців звинувачують в одержанні неправомірної вигоди і службовій підробці.

"Досудовим розслідуванням, проведеним слідчими ГСУ СБУ за матеріалами оперативного підрозділу цього правоохоронного органу, доведено, що вказані особи в серпні 2015 року за хабар у розмірі понад 1,7 млн грн намагалися повернути власниці вилучені в іншому кримінальному провадженні медичні препарати й обіцяли вжити заходів щодо непритягнення винуватих осіб до кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Обвинуваченим обрано запобіжні заходи і накладено арешт на майно.

Нагадаємо, мера Вишгорода Київської області Олексія Момота затримали в його кабінеті 14 квітня співробітники СБУ і прокуратури. За даними правоохоронців, він вимагав 1 млн євро від будівельної компанії за те, щоб їй не створювали проблем під час забудови мікрорайону.

17 квітня Печерський райсуд Києва заарештував Момота на 2 місяці з можливістю внесення 5 млн гривень застави.18 квітня голова Вишгородської РДА Олександр Горган повідомив, що заставу за Момота було внесено. 19 квітня мер Вишгорода вийшов із-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram