ГоловнаСуспільствоЖиття

Віру Савченко затримали в Росії, - МЗС (оновлено)

Машину дипконсула заблокували

Віру Савченко затримали в Росії, - МЗС (оновлено)
Фото: twitter.com/eey_simon

Віру Савченко, сестру народної депутатки України, засудженої в Росії до 22 років ув'язнення Надії Савченко, затримали в Росії.

Про це повідомляють на сторінці МЗС у Twitter.

"Паспорт Віри в росіян. Сама вона в дипломатичній машині разом із консулом. Машину заблокували. Сподіваємося, російська влада не переступить межу", - сказано в повідомленні.

Оновлено. Адвокат української льотчиці Ілля Новиков у своєму Twitter зазначив, що Савченко не випускають з території Росії нібито через образу чеченського судді.

"Віру Савченко не випускають із Росії. Впустили вчора безперешкодно. Зараз побачили, що вона в розшуку за образу чеченського судді", - написав він.

Новиков додав, що наразі ситуація під контролем і Віра Савченко перебуває на КПП в автомобілі з дипломатичними номерами.

"Не перекручуйте з панікою. Віра Савченко не затримана. Її паспорт у російських прикордонників, інших втрат у наших лавах немає", - написав Новиков згодом.

Як повідомляє

ТСН, Савченко перебуває на пункті пропуску Міллерово-Чорткове. Російські прикордонники мотивують свої дії тим, що Віра Савченко нібито перебуває у федеральному розшуку за образу чеченського судді у справі українців Карпюка і Клиха.

Українські консули вже звернулися до російської сторони з вимогою роз'яснити ситуацію.

Оновлено 00:36. Президент Петро Порошенко доручив МЗС зробити все для повернення Віри Савченко в Україну.

"Генконсул України в Ростові в дорозі до місця затримання Віри Савченко", - написав голова держави у Twitter.

Оновлено 00:52. Віра Савченко розповіла журналістам ТСН про те, що відбувається з нею на українсько-російському кордоні.

"Затримали на кордоні, хочуть заарештувати. Консул зі мною, сиджу в його машині з дипномерами, інакше вже була б заарештована", - зазначила сестра Надії Савченко.

Раніше повідомляли, що в середу Віра Савченко бачилася з сестрою в СІЗО в Новочеркаську. За її словами, Надії видали документи для екстрадиції. Українська ув'язнена побоюється, що їх можуть використати для етапування.

Адвокат засудженої в Росії до 22 років ув'язнення Надії Савченко Марк Фейгін заявив про початок процедури видачі української військової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram