ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві 11-річна дитина "замінувала" дитячий майданчик

Відповідати за хуліганський вчинок доведеться батькам

У Солом'янське управління поліції Києва звернувся чоловік, який повідомив, що на телефон його доньки подзвонив невідомий і заявив про замінування дитячого майданчика у дворі їхнього будинку.

Про це повідомляє офіційний сайт столичного управління Нацполіції.

Фото: Прес-служба Нацполіції

Фахівці оглянули майданчик і прилеглу територію, але жодних вибухонебезпечних речовин чи предметів не виявили. Слідчі почали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян).

Фото: Прес-служба Нацполіції

Через деякий час поліцейські встановили особу "жартівника" - ним виявився 11-річний школяр. Мобільний телефон, з якого робили дзвінок, вилучено.

Фото: Прес-служба Нацполіції

"Згідно зі ст. 259 Кримінального кодексу, правопорушнику загрожує до шести років позбавлення волі. З огляду на те, що порушником виявилася дитина, відповідати за його протиправні дії будуть батьки, згідно зі ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків з виховання дітей). Крім того, до неповнолітнього буде застосовано відповідні превентивні заходи", - повідомили в поліції.

Нагадаємо, раніше правоохоронці затримали 30-річного уродженця Полтавської області, який повідомив про замінування залізничного вокзалу у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram