ГоловнаСуспільствоЖиття

Зрадники України більше не служать в "Альфі", - начальник спецпідрозділу

Проблема агентів актуальна для будь-якої країни

Зрадники України більше не служать в "Альфі", - начальник спецпідрозділу
Фото: qip.ru

Спеціальний підрозділ Служби безпеки "Альфа" очистили від зрадників України, таких як колишній командир підрозділу, а нині один з ватажків бойовиків "ДНР" Олександр Ходаковський

Про це заявив начальник Центру спеціальних операцій "Альфа" Олександр Устименко в інтерв'ю ЛІГА.net.

Реагуючи на слова, що до російсько-української війни багато оперативників "Альфи" не приховували своїх дружніх зв'язків з російськими колегами з однойменної "Альфи" і "Вимпел", Устименко зазначив: "Нерозумно приховувати, що цього не було. Десь до 2012-2013-го року тривали спільні навчання і тренінги. Зараз стосунки з росіянами - я далекий від думки, що хтось в "Альфі" їх підтримує", - зазначив він.

За словами Устименка, на початковому етапі були випадки, коли окремі люди займали протилежну Україні позицію.

"Вони більше не служать в Альфі", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи доводилося йому сперечатися з співробітниками з приводу російсько-української війни, начальник ЦСО зазначив, що "на етапі активних бойових дій нічого подібного не було".

"У мене позиція однозначна. Тому що є межа. І ця грань перейдена, коли група озброєних людей починає захоплювати склади зі зброєю та державні будівлі", - зауважив начальник спецпідрозділу.

"Сьогодні ми створили потужний фільтр для того, щоб випадкових людей або зрадників у наших рядах не було. Але проблема агентів актуальна для будь-якої країни. Стовідсоткового захисту не існує. Те, що ми робимо, - ми робимо правильно", - додав Устименко.

Нагадаємо, за інформацією СБУ, третина бійців донецької "Альфи" з перших днів підтримали терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram