ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція опечатала будівельну техніку на місці будівництва скандальної "Сонячної Рив'єри"

Представники забудовника відмовляються приймати припис на призупинення будівництва

Сьогодні вранці активісти заблокували під'їзд техніки на місце будівництва скандального житлового комплексу "Сонячна Рив'єра" на Микільській Слобідці у Києві корпорації "Укрбуд".

Як інформує кореспондент LB.ua, активісти прибули до місця забудови до 10:00, коли, за їхніми словами, слідчий Дніпровської поліції мав опечатати будівництво для припинення правопорушення. Однак представник інвестора і виконроб відмовилися отримувати з рук представника столичного Департаменту архітектури припис на призупинення будівництва і підписувати будь-які документи. У зв'язку з цим місцеві жителі заблокували проїзд будівельної техніки. О 14:00 до них нібито мав приїхати представник забудовника.

Фото: facebook.com/helen.gavryshenko

Разом з тим, журналіст зафіксував велику кількість вогнегасників на будівельному майданчику. Активісти підозрюють, що забудовник готується до можливого силового протистояння.

На місце конфлікту прибула слідчо-оперативна група, зібралася велика кількість киян.

На сусідньому будівництві - "Нова Слобідка" - виконроб підписав відповідне розпорядження.

Оновлення. Будівельну техніку на місці будівництва "Сонячної Рив'єри" опечатано через невиконання припису Департаменту архітектури і будівництва про припинення будівельних робіт. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала активістка Олена Медведенко. За її словами, завтра відбудеться судове засідання, на якому буде розглянуто питання позбавлення забудовника права на будівництво та арешт ділянки.

Фото: facebook.com/helen.gavryshenko

Фото: facebook.com/helen.gavryshenko

Нагадаємо, навколо "Сонячної Рив'єри" неодноразово виникали скандали. Місцеві активісти наполягають на тому, що будівництво незаконне, оскільки об'єкт розміщений на землі, яка є культурною спадщиною і знаходиться за 60 метрів від Дніпра, тоді як закон передбачає відстань мінімум у 100 метрів. Активісти також стверджують, що будувати там не можна, оскільки земля належить "Ощадбанку". Вони періодично перекривають дороги і намагаються блокувати роботу будівельників. Останнє серйозне протистояння відбулося на початку квітня. Тоді "тітушки" завдали травми різного ступеня трьом місцевим жителям у результаті бійки і застосування сльозогінного газу.

Представники забудовника вважають дії людей незаконними, заявляючи, що вони підписали угоду з "Ощадбанком" і мають усі необхідні дозволи на будівництво.

Разом з тим, після початку будівельних робіт на стінах сусіднього з "Сонячною Рив'єрою" Патріаршого собору Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви з'явилися тріщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram