ГоловнаСуспільствоЖиття

ДСНС отримала Ан-26 у медичному варіанті

Перший літак такого класу в Україні може вивозити поранених просто із зони лиха в закордонні клініки

ДСНС отримала Ан-26 у медичному варіанті
Фото: Департамент коммуникации МВД Украины

Державна служба надзвичайних ситуацій 29 квітня отримала літак Ан-26, обладнаний двома комплектами медичних модулів інтенсивної терапії.

Про це інформує департамент комунікації МВС України.

"Сьогодні служба отримала літак Ан-26 у медичному варіанті. Було проведено капітальний ремонт усіх вузлів і агрегатів цього літака, а також встановлено новітнє навігаційне устаткування, що дозволяє здійснювати польоти за кордон", - повідомив голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

За його словами, літак може одночасно транспортувати двох тяжкопоранених, що вимагають інтенсивної терапії, і дев'ять із легкими та середніми травмами.

Фото: Департамент комунікації МВС України

На літаку встановлено сучасне австрійське обладнання, яке відповідає всім міжнародним нормам і дозволяє підтримувати стан здоров'я евакуйованих поранених і постраждалих.

Також він оснащений обладнанням, яке попереджає і запобігає зіткненню літака з іншими повітряними судами.

Як зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, новий супутниковий пілотажно-навігаційний комплекс і система попередження зіткнень TCAS-94 дозволяє судну виконувати рейси на міжнародних повітряних лініях відповідно до норм Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO).

Фото: Департамент комунікації МВС України

"Це перший літак такого класу в Україні, який при необхідності може вивозити поранених прямо із зони лиха в закордонні клініки, підтримуючи життя весь час польоту за допомогою передових методів", - сказав Аваков.

Зазначають, що Ан-26 може використовуватися у важкому європейському повітряному просторі. Його радіус дії - 2200 км безпосадочного перельоту. Це дає можливість виконувати санітарні рейси за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram