ГоловнаСуспільствоЖиття

Пункт пропуску в Станиці Луганській відновив роботу

КПВВ працюватиме щодня до 11 травня

Пункт пропуску в Станиці Луганській відновив роботу
Фото: lg.vgorode.ua

Пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська", який було закрито 8 квітня, відновив роботу на час Великодня та травневих свят.

Про це повідомляє офіційний сайт Державної прикордонної служби.

"Сьогодні вранці відновив свою роботу контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська", на якому було тимчасово призупинено пропуск. Відповідне рішення ухвалив штаб АТО", - йдеться в повідомленні.

Пункт працюватиме щодня до 11 травня з 07:00 до 17:30. Його мали відкрити ще 28 квітня, але перенесли через обстріли бойовиків.

Наприкінці березня в Луганській області було відкрито ще один автомобільний пункт пропуску - "Золоте". Однак бойовики відмовилися пропускати людей через цей КПВВ і його довелося закрити в той самий день.

Пункт пропуску в Станиці Луганській
Фото: Прес-служба Луганської ВЦА
Пункт пропуску в Станиці Луганській

Крім того, Луганська військово-цивільна адміністрація вирішила відкрити ще чотири додаткові пункти пропуску на кордоні з Росією - 30 квітня, 3 травня і 8-10 травня.

"У Луганській області на Великдень і поминальні дні відкривають додаткові пункти пропуску на кордоні з Російською Федерацією. Відповідне рішення було прийнято для організації та здійснення пропуску громадян України, які проживають у межах селищних рад, прилеглих до державного кордону в місцевих пунктах пропуску, і поза ними", - йдеться в повідомленні на сайті ВЦА.

Так, у Троїцькому районі відкриється міждержавний автомобільний пункт пропуску "Демино-Олександрівка" та місцевий пункт пропуску "Сиротине". У Білолуцькому районі почне роботу міждержавний автомобільний пункт пропуску "Новобіла", а Марківському районі - пункт у напрямку населених пунктів Височинівка (Росія) і Новомарківці (Україна).

Пункти пропуску працюватимуть з 08:00 до 20:00.

Нагадаємо, в п'ятницю, 29 квітня, на засіданні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про повне припинення вогню з опівночі 30 квітня і відкриття в той день КПВВ у Станиці Луганській. Варто відзначити, що режим тиші, згідно з домовленостями в Мінську, повинен діяти вже кілька місяців, однак його регулярно порушують бойовики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram