ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд обмежив проведення масових акцій на Думській площі в Одесі

Виконком вимагав заборонити будь-які заходи з 2 по 10 травня

Суд обмежив проведення масових акцій на Думській площі в Одесі

Одеський окружний адміністративний суд обмежив проведення масових заходів на Думській площі 2 травня за позовом виконавчого комітету міської ради.

Про це повідомляється на офіційному сайті суду.

Виконком вимагав заборонити проведення на Думській площі зборів, демонстрацій та інших мирних акцій в період з 2 по 10 травня. Свій позов виконком аргументував тим, що в засобах масової інформації та в соцмережах були виявлені заклики до насильства, порушення громадського порядку, знищення громадського майна. Також у повідомленні організатора акції було виявлено заклик здійснити своєрідне повторення подій 2 травня 2014 року, але вже на Думській площі. Окрім того, учасники повідомляли про наміри використання спецзасобів на мітингах.

Суд врахував, що 2 травня правоохоронні органи будуть задіяні на Куликовому полі, і, можливо, не будуть мати можливість одночасно забезпечити охорону порядку в інших районах міста.

Окрім того, мер Одеси Геннадій Труханов оголосив 2 травня днем пам'яті загиблих в результаті трагічних подій в 2014 році. У зв'язку з цим у місті рекомендовано обмежити використання музики і проведення розважальних заходів.

З урахуванням усіх фактів суд частково задовольнив позов виконкому Одеської міськради. Раніше суд відмовився заборонити проведення масових акцій на Куликовому полі, де пройде панахида за загиблими в результаті пожежі у Будинку профспілок.

Нагадаємо, понад 3 тис. правоохоронців забезпечуватимуть громадський порядок в Одесі 2 травня. Напередодні стало відомо, що в місто перекинули 300 бійців полку Нацгвардії "Азов".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram