ГоловнаСуспільствоЖиття

Церква має платити за газ так само, як і населення, - глава УГКЦ

Блаженніший Святослав прокоментував ціну на газ для релігійних організацій

Церква має платити за газ так само, як і населення, - глава УГКЦ
Фото: ugcc.tv

Предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) прокоментував рішення уряду встановити для релігійних організацій граничну ціну на газ нижчу, ніж для населення.

"Усі споживачі: населення або комунальні підприємства, або релігійні організації повинні платити справедливу ціну за газ. Ця ціна має бути об'єктивною", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті УГКЦ.

За словами Святослава, коли Всеукраїнська рада церков зверталася до уряду щодо тарифів за спожитий газ для релігійних організацій, то просила про встановлення ціни не як для комерційних структур або підприємств (як зазвичай було), а як для населення.

"Адже релігійні організації не отримують прибутку, а здійснюють своє служіння на пожертви вірян, а також не мають, що є природним, жодних субсидій або субвенцій від держави", - зазначив владика Святослав.

"Якщо сьогоднішня ціна для населення є справедливою і обґрунтованою, то ми перші будемо звертатися до уряду з проханням таку саму ціну встановити і для релігійних організацій. Церква повинна нести тяготи, які несе її народ", - додав глава УГКЦ.

Нагадаємо, 27 квітня Кабінет Міністрів встановив єдину ціну на газ для населення і теплокомуненерго, але зберіг пільги для церков.

У березні 2014 року уряд намагався скасувати пільги на газ для релігійних організацій, але потім під тиском церковників скасував своє рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram