ГоловнаСуспільствоЖиття

Кирило побачив загрозу гонінь православних в Україні

Голова РПЦ порівняв владу України з більшовиками.

Кирило побачив загрозу гонінь православних в Україні
Фото: LB.ua

Голова Російської православної церкви Кирило (Володимир Гундяєв) заявив, що побоюється гонінь віруючих УПЦ Московського патріархату.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу НТВ, яке показали на Великдень.

"Потрібно запам'ятати всій владі: не чіпайте релігійних переконань людей, не чіпайте церковного життя, не намагайтеся переформатувати це життя на догоду політичним цілям", - заявив Кирило.

Він заявив, що нинішня політика України нагадує йому події 100-річної давності.

"Після революції [1917 року] хотіли не просто очорнити православну церкву, її просто хотіли знищити. Причому одним зі способів знищення було створення розколів, створення кишенькових релігійних організацій, повністю підлеглих владі. Були так звані рухи оновлення, які обернулися розколом. Цей розкол підтримала тодішня влада радянської Росії. І проти канонічної церкви влаштували криваве гоніння", - сказав Кирило.

"На жаль, в Україні сьогодні наступають на ті ж самі граблі, причому в ім'я консолідації суспільства. А хіба не в ім'я консолідації суспільства в радянській Росії влаштували гоніння? Треба було соціально й ідеологічно чужих людей або переформатувати, або прибрати. Те саме якщо зараз буде відбуватися в Україні, це катастрофа", - додав російський священик.

Нагадаємо, 23 квітня президент Петро Порошенко закликав українські православні церкви об'єднатися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram