ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровську СБУ затримала пропагандиста ідей "русского міра" в соцмережах

Спільник терористів інформував кураторів про настрої населення і ситуацію в місті

У Дніпропетровську СБУ затримала пропагандиста ідей "русского міра" в соцмережах

Служба безпеки України затримала жителя Дніпропетровська, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах і закликав до створення т. зв. "Дніпропетровської народної республіки".

Про це інформує прес-служба СБУ.

Як повідомляють, під час Революції гідності чоловік зібрав групу "тітушок" і нападав на учасників Євромайдану у Дніпропетровській облдержадміністрації. Згодом, після поїздки до окупованого Криму і РФ, почав інформаційні акції в інтересах "русского міра".

За вказівкою кураторів із терористичної організації "ДНР" зловмисник активно поширював антиукраїнські матеріали на різних інформаційно-політичних інтернет-сторінках.

"Він поширював також інформацію, спрямовану на дискредитацію української армії, матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу, громадянської непокори чинній владі, інструкції щодо запобігання мобілізації", - йдеться в повідомленні.

Також спільник терористів інформував кураторів про настрої населення та соціально-політичну ситуацію в Дніпропетровську.

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, в середині квітня СБУ викрила у Львові військовослужбовця, яка пропагувала сепаратистські ідеї в російських соціальних мережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram