ГоловнаСуспільствоЖиття

Постачанням вугілля з окупованого Донбасу займаються українські підприємства, - Черниш

Міністр стверджує, що податки від експорту вугілля сплачують до бюджету України

Постачанням вугілля з окупованого Донбасу займаються українські підприємства, - Черниш
Вадим Черныш
Фото: rbc.ua

Вугілля з окупованих територій Донбасу постачають на підконтрольну Києву територію України. Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш в ефірі "5 каналу", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вугілля з окупованих територій постачають на територію України, на підконтрольну територію, він забезпечує, зокрема, нас електроенергією ... Наголошую, що там працює дуже багато людей, сотні тисяч, які так чи інакше зав'язані і сплачують податки, та підприємства, які сплачують військовий збір. Кому? Україні", - заявив Черниш.

Він зазначив, що постачанням вугілля з окупованих територій займаються українські підприємства, перереєстровані в підконтрольних Києву регіонах.

Нагадаємо, в жовтні минулого року заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелик заявив, що в рамках підготовки до опалювального сезону, уряд України щодня закуповує близько 40 тис. тонн антрацитового вугілля з непідконтрольних українській владі територій Донбасу на суму більш ніж 40 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram