ГоловнаСуспільствоЖиття

У Сумах суд призупинив декомунізацію через позов депутата від "Опоблоку"

Депутат вимагає визнати протиправним розпорядження міського голови

У Сумах суд призупинив декомунізацію через позов депутата від "Опоблоку"
Фото: goodvin.info

Зарічний районний суд м. Суми зупинив дію розпорядження мера міста про перейменування топонімів у рамках закону про декомунізацію. Про це повідомила прес-служба Зарічного райсуду м. Суми, пише "Інтерфакс-Україна".

4 травня 2016 року в суд надійшов адміністративний позов депутата Сумської міськради Юрія Перепека до мера Сум Олександра Лисенка про визнання протиправним і недійсним розпорядження міського голови Сум №43-Р від 19 лютого 2016 року "Про перейменування топонімів м. Суми та стягнення моральної шкоди".

Справу передано в провадження судді Ніни Прокудіної, призначено судовий розгляд на 13:30 3 червня 2016 року.

"Крім того, визначенням від 5 травня 2016 року було задоволено клопотання позивача про забезпечення позову шляхом зупинення дії розпорядження Сумського міського голови №43-Р "Про перейменування топонімів м. Суми", - сказано в повідомленні.

Як повідомляють, відповідно до Закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки", розпорядженням Сумського міського голови №43-Р було змінено назву 85 топонімів - вулиць і провулків, проїздів і скверів у Сумах.

Нагадаємо, керівник Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що в Україні перейменовано 327 населених пунктів, назви яких підпадали під закон про декомунізацію, а всього підлягають перейменуванню 987 населених пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram