ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві кілька сотень людей вийшли на акцію "Безсмертний полк"

Учасники мають при собі георгіївські стрічки і портрети родичів, загиблих під час Другої світової війни

У Києві кілька сотень людей зібралися біля метро Арсенальна на акцію "Безсмертний полк".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Фото: Олександр Рудоманов

Переважно, це люди похилого віку, а також підлітки. В учасників при собі георгіївські стрічки і портрети родичів, загиблих або зниклих безвісти під час Другої світової війни. З портретами загиблих ветеранів вони мають намір пройти символічним маршем до меморіалу у Парк вічної слави.

Щоб не допустити провокацій, акцію охороняють поліцейські. Вони також перевіряють речі і сумки присутніх на наявність небезпечних предметів.

Під час збору жодних сутичок не було. Комуністи, які зібралися на акцію, принесли з собою червоний прапор і вручили його підлітку-учаснику акції, але правоохоронці і присутні активісти попросили прибрати прапор, згідно із законодавством.

Фото: Олександр Рудоманов

На акції також присутні представники націоналістичних сил, які вмовляють мітингувальників зняти георгіївські стрічки. Сутичок між учасниками акції не сталося. Поліцейські спостерігають за тим, що відбувається.

Комуністи, які також беруть участь в акції, принесли своєрідну "ікону", на якій зображено Йосипа Сталіна.

Фото: Олександр Рудоманов

Зазначимо, що одним з ініціаторів цього флешмобу був проросійський активіст Іван Проценко, який за повідомленнями блогерів, у 2014 році був одним з організаторів антимайдану в Києві. Проценко також фігурує на антисепаратистському сайті "Миротворець", на якому вказано, що він є посібником сепаратистів, збирає допомогу терористам "ДНР-ЛНР" і веде антиукраїнську пропаганду в соцмережах.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Нагадаємо, акція "Безсмертний полк" проводиться по всій Росії, а також широко пропагується серед сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram