ГоловнаСуспільствоЖиття

Журналісти розповіли, де оселилися чиновники-втікачі часів Януковича

У Криму живуть Павло Лебедєв, Вадим Колесніченко, Микола Азаров, Раїса Богатирьова і Володимир Олійник

Журналісти розповіли, де оселилися чиновники-втікачі часів Януковича
Фото: Макс Левин

Міністри часів президентства Віктора Януковича, проти яких в Україні відкрито кримінальні справи, облаштували своє життя в Криму і за кордоном.

За даними джерел ТСН, екс-міністр оборони Михайло Єжель, якого рік тому звільнили з посади посла України в Білорусі, нині проживає саме в Білорусі - має там посвідку на проживання, оселився в мікрорайоні Дрозди в Мінську. В Україні проти нього відкрито більш як 50 кримінальних справ - за активну участь у знищенні тилового забезпечення української армії. З березня 2016 року Єжеля оголошено в розшук.

Ще один екс-міністр оборони України Павло Лебедєв, якого також розшукує військова прокуратура, оселився в окупованому Криму. Свого часу він засвітився в Кремлі на зборах з нагоди анексії Криму. Зараз очолює громадську організацію "Ми - Севастопольці" і є заступником президента Українського союзу промисловців у Севастополі.

Політичною діяльністю в Севастополі займається і екс-нардеп від "Партії регіонів" Вадим Колесніченко. З січня поточного року Колесніченко очолює Кримський футбольний союз, а в квітні його призначили представником губернатора Севастополя на законодавчих зборах". До 9 травня Колесніченко організовував акцію "Георгіївська стрічка".

Нещодавно журналісти опублікували фото маєтку екс-прем'єра Миколи Азарова в Підмосков'ї, проте, за даними джерел ТСН, колишній голова уряду оселився в Гурзуфі.

Також вибрали Крим "санкційна" екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова і екс-нардеп, автор "диктаторських законів" Володимир Олійник. Богатирьова, запевнили ТСН, живе в Форосі, а Олійник - в Ялті.

Санкції США і ЄС не завадили виїхати екс-міністрам Дмитру Табачнику і Едуарду Ставицькому в Ізраїль. Екс-завідувач енергетичним сектором недавно і сам розповів про своє життя в Ізраїлі і спростував чутки про його нібито арешт в аеропорту. Найдалі від батьківщини з цієї "порції" втікачів, за даними джерел, виїхав екс-голова НБУ Ігор Соркін, який став свого часу наступником ще одного фігуранта санкцій списків - Сергія Арбузова. Соркін нібито живе в Вірменії і має там ресторанний бізнес.

Нагадаємо, на початку березня Комітет постійних представників країн ЄС (COREPER) в середу погодив продовження санкцій проти Віктора Януковича і його оточення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram