ГоловнаСуспільствоЖиття

Депутати просять президента нагородити письменника Володимира Суворова званням Герой України

Письменник проживає у Великобританії і має громадянство цієї країни

Депутати просять президента нагородити письменника Володимира Суворова званням Герой України
Виктор Суворов (Владимир Резун)
Фото: iveinternet.ru

Депутати ВО "Свобода" звернулися до президента Петра Порошенка з проханням розглянути можливість нагородити письменника та історика Володимира Суворова (справжнє ім'я Володимир Резун) званням Герой України.

Про це повідомив нардеп Андрій Іллєнко на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Направили президенту депутатське звернення, в якому просимо відзначити на державному рівні науковий потенціал українця Володимира Богдановича Різуна (літературний псевдонім - Віктор Суворов) і розглянути можливість присвоєння йому звання "Герой України" як видатному історику і досліднику, борцю з комуністичною та російською пропагандою", - йдеться в повідомленні.

Віктор Суворов (Резун) нині проживає у Великобританії і має громадянство цієї країни. Народився він у Черкасах, навчався в Ніжині, а служив - у Чернівцях.

"Володимир Резун - Суворов - це людина, яка вчинила титанічну роботу для того, щоб ми знали справжню історію Другої світової війни і не залежали від кремлівської брехні і міфів. Це вклад не тільки в історичну науку, це внесок у посилення української державності, проти якої Росія сьогодні веде війну, в тому числі ідеологічну. Українець Резун заслужив, щоб отримати в Україні відзнаку на державному рівні. Тим паче зараз, коли російська імперіалістична істерія знову піднімає голову в нашій країні", - розповів по телефону LB.ua Іллєнко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram