ГоловнаСуспільствоЖиття

Аксьонов заявив про перспективу провести курортний сезон у Криму на високому рівні

Так званий "прем'єр-міністр" Криму Сергій Аксьонов заявив, що з'явилася перспектива провести курортний сезон на півострові на високому рівні, а режим надзвичайної ситуації збережеться в Криму тільки формально.

Про це "голова" Криму повідомив у facebook, коментуючи запуск четвертої нитки енергомоста з РФ.

"У Криму з'явилася перспектива провести курортний сезон на високому рівні, а режим надзвичайної ситуації навіть якщо збережеться, то лише формально в документації", - написав Аксьонов.

За його словами, включення другого етапу енергомоста збільшує потужність перетікання електроенергії з Кубані до Криму до 800 МВт. З'єднання енергосистеми Криму з Єдиною енергосистемою Росії повністю завершено. Електроенергія з материка надходить по чотирьох кабельно-повітряних лініях на підстанціях Кафа і Камиш-Бурун.

"Усі важливі об'єкти життєзабезпечення, соціальної інфраструктури, санаторно-курортного комплексу гарантовано забезпечені електроенергією. Ми починаємо новий курортний сезон без обмежень в електропостачанні споживачів", - зазначив Сергій Аксьонов.

Нагадаємо, в середу Росія запустила четверту, останню нитку енергомоста в Крим.

Першу нитку енергомоста в Крим РФ запустила 2 грудня 2015 року, другу нитку - 15 грудня, третю нитку - 14 квітня.

Крим було повністю знеструмлено в листопаді минулого року в результаті енергоблокади, яку організували українські активісти. Після цього на півострові було введено режим надзвичайної ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram