ГоловнаСуспільствоЖиття

Папа Франциск оголосив про можливість введення жінок у сан диякона, - ЗМІ

Прес-секретар Понтифіка на цей час не може підтвердити інформацію

Папа Франциск оголосив про можливість введення жінок у сан диякона, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск оголосив про можливість створення комісії, яка розгляне питання про отримання жінками сану диякона, що відповідає нижчій - першій ступені священства.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на AFP.

Франциск заявив у четвер, що він готовий створити комісію для вивчення можливості жінок вступати в католицьке духовенство в сан диякона", - йдеться в повідомленні.

Понтифік зробив ремарки з приводу створення цієї комісії під час зустрічі Папи Римського з представниками жіночих католицьких орденів з усього світу, повідомляють присутні на зустрічі кореспонденти видання.

Зауваження Франциска, ймовірно, застали ватиканських чиновників зненацька. Прес-секретар Понтифіка на цей час не може підтвердити інформацію, стверджуючи, що мова Папи була експромтом.

"Я нічого не можу підтвердити, поки вся стенограма розмови не буде опублікована", - сказав він.

Як відомо, раніше жінки, що представляють релігійні організації, під час зустрічей з Понтифіком нагадували про те, що в ранні століття існування церкви жінки могли отримати чин диякона і пропонували вивчити варіант з відродженням цієї традиції.

Нагадаємо, рік тому Папа Римський Франциск закликав ліквідувати різницю в зарплатах чоловіків і жінок.

Тоді Франциск додав, що хотів би, щоб жінки стали грати більш значиму роль в житті римсько-католицької церкви. При цьому він нагадав, що священиками вони бути не можуть. У цей сан можуть бути висвячені тільки жінки в англіканській церкві. Так перша з них стала священиком в 1994 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram