ГоловнаСуспільствоЖиття

Вбивство одеського адвоката виявилося інсценуванням поліції

Таким чином правоохоронці намагалися вийти на замовника злочину

Вбивство одеського адвоката виявилося інсценуванням поліції
Фото: Думская

Вбивство відомого київського адвоката Олександра Погорілого виявилося інсценуванням поліції, повідомляє Думська.

Таким чином правоохоронці намагалися вийти на замовника злочину. 

Операція була проведена силами Департаменту внутрішньої безпеки та Головного слідчого управління Національної поліції України під особистим керівництвом голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе.

Інформація про загибель юриста спеціально поширювалася в рамках операції із затримання всіх причетних до підготовки злочину. Було сфабриковано і "місце вбивства", якого не було.

Як повідомили джерела в правоохоронних органах, співробітники СБУ затримали кілерів зі зброєю в руках. Вони пересувалися на машині з кримськими номерами. Також затримано посередника. Відомості про замовника вбивства з'являться найближчим часом.

Як повідомляє Думська, Погорілий має тісні зв'язки в правоохоронних органах Одеської області, тому останні не тільки не залучалися до операції, але і не були повідомлені про неї. В результаті СБУшникам довелося мало не відганяти від місця подій слідчих і експертів, зазначає одеське видання.

Про підготовку замаху на Олександра Погорілого в зв'язку з його діяльністю в курортному селищі Затока спецслужби дізналися ще на початку березня, тоді ж почалася розробка плану затримання кілера і замовника.

Погорілий публічно звинуватив чиновників і наближених до них кримінальних осіб у розкраданні землі в селищі, махінаціях на виборах і шантажі естонського інвестора Марселя Віхманна. Юристи правового холдингу "Привілей", який очолював Погорілий, проводили власні розслідування злочинної діяльності і ділилися цією інформацією як з правоохоронними органами, так і з журналістами.

У розпорядженні редакції "Думської" виявився фрагмент оперативного відео затримання людей, які, за версією правоохоронців, планували скоїти вбивство одеського адвоката Олександра Погорілого.

Нагадаємо, гучне вбивство бізнесмена в Запоріжжі, про яке повідомлялося в квітні, теж виявилося інсценуванням, що влаштувала поліція заради виходу на замовника злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram