ГоловнаСуспільствоЖиття

Будінспекція анулювала дозвіл на будівництво "Сонячної Рив'єри" 

У забудовника не знайшлося базових документів

Будінспекція анулювала дозвіл на будівництво "Сонячної Рив'єри" 
Солнечная Ривьера
Фото: obozrevatel.com

Держархбудінспекція анулювала дозвіл на будівництво житлового комплексу "Сонячна Рив'єра" на вулиці Микільсько-Слобідській у Києві.

Як повідомляє прес-служба інспекції, дозвіл ТОВ "Терра Капітал" анулювали "у зв'язку з відсутністю у забудовника базових документів, які давали йому право на забудову: права на користування земельною ділянкою та містобудівних умов і обмежень забудови".

За зверненням Департаменту культури КМДА Держархбудінспекція провела позапланову перевірку будівництва і виявила, що Київський апеляційний адмінсуд скасував містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки. Також з'ясовано, що замовник будівництва - ТОВ "Терра Капітал" наразі вже не є власником земельної ділянки. За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, зараз земельна ділянка належить Ощадбанку.

Нагадаємо, "Сонячна Рив'єра" - один з найбільших житлових комплексів, які зводить корпорація "Укрбуд". Побудувати планувалося шість будинків на березі Дніпра. Зараз зведено два будинки на 23 і 21 поверх. У них вже розкуплено близько половини з 600 квартир.

Через це будівництво регулярно спалахують протести місцевих жителів. Влітку минулого року мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівництво "Сонячної Рив'єри" заморозять. Однак у грудні роботи поновилися. Протести спалахнули з новою силою.

Варто зазначити, що після початку будівельних робіт на стінах сусідству з "Сонячною Рив'єрою" з'явилися тріщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram