ГоловнаСуспільствоЖиття

Під Мінекології влаштували акцію "Бабло перемагає Бобро"

Активісти вимагають звільнити заступника міністра Канцурака

Біля будівлі Міністерства екології та природних ресурсів у Києві пройшов мітинг з вимогою звільнити заступника міністра Віктора Канцурака, якого наприкінці квітня відсторонили від роботи на час проведення антикорупційного розслідування.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Під час своєрідного "перфомансу" активісти показали, що, отримуючи кошти через напрацьовані корупційні схеми, чиновники фактично знищують тварин, птахів та інших мешканців заповідників.

"У 2010-2014 роках Канцурак керував абсолютною більшістю національних природних парків і заповідників України, займаючи посаду директора профільного департаменту в Мінекології часів Злочевський та Ставицького. Тендерні дерибани, земельні скандали, вирубки лісу в заповідниках - це тільки мала частина того, до чого він особисто був причетний. Ми віримо в українську правоохоронну систему, але знаємо що той-таки Юрій Бойко чи Микола Злочевський досі не засуджені в установленому порядку. Тому ми вимагаємо в міністра екології Остапа Семерака не грати в ігри зі "службовим розслідуванням", а негайно ініціювати перед Володимиром Гройсманом питання зняття Канцурака з посади заступника міністра", - заявив організатор акції Петро Тестов.

Фото: Олександр Рудоманов

Нагадаємо, Канцурака призначили заступником міністра 20 квітня. За даними порталу "Наші гроші", за часів президентства Віктора Януковича Канцурак очолював Департамент заповідної справи Мінекології, керівником якого спочатку був Микола Злочевський, а потім Едуард Ставицький.

За даними ЗМІ, у 2011 році Канцурак входив до складу тендерного комітету Мінекології, який прийняв рішення про закупівлю супутникових знімків території України в австрійської фірми Austroplan Austrian Engineering GMBH за завищеною ціною - 49,38 млн грн, тоді як Харківська національна академія міського господарства пропонувала продати ці фото лише за 250 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram