ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-ректор медуніверситету Богомольця Москаленко пішов під суд

Ректор і керівники двох ПП заволоділи коштами державного бюджету в сумі 14,7 млн

Екс-ректор медуніверситету Богомольця Москаленко пішов під суд
Виталий Москаленко
Фото: www.rbc.ua

Столична прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього ректора Національного медичного університету імені Богомольця Віталія Москаленка.

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

Також направлено до суду справи керівників двох приватних підприємств за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення).

"У рамках досудового розслідування було встановлено, що ректор університету і керівники двох підрядних організацій, діючи за попередньою змовою, заволоділи коштами державного бюджету в сумі 14,7 млн гривень шляхом завищення обсягів виконаних будівельних робіт щодо будівництва гуртожитку №8 на вул. Академіка Заболотного", - наголошується в повідомленні.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт щодо зазначених осіб направлено до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, наприкінці листопада Москаленкові оголосили про підозру у присвоєнні, розтраті майна або заволодінні ним в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем. З 1 грудня екс-ректор перебував під домашнім арештом.

Москаленкові загрожує позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram