ГоловнаСуспільствоЖиття

У Полтавській області голову адміністрації спіймали на хабарі в $23 тис.

Від приватного підприємця чиновник вимагав $30 тис.

У Полтавській області голову адміністрації спіймали на хабарі в $23 тис.
Фото: Пресс-служба СБУ

Правоохоронці затримали одного з голів районної державної адміністрації в Полтавській області за отримання $23 тис. хабара за прийняття рішення про надання в оренду об'єкта нерухомості площею 600 кв. м.

Про це інформує прес-служба прокуратури Полтавської області.

Згідно з повідомленням, чиновник вимагав від приватного підприємця $30 тис., що за курсом Національного банку України становить 750 тис. грн.

"Правоохоронці затримали голову райдержадміністрації після отримання частини грошей, а саме: 23 тис. дол.", - сказав начальник слідчого відділу прокуратури Анатолій Буряк.

Відомості про цей факт внесено до ЄРДР за ч. 3 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

Проводять слідчі дії, вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Як повідомляли, в Херсоні співробітники Національного антикорупційного бюро затримали прокурора місцевої прокуратури, який вимагав $30 тис. і отримав $25 тис. за вплив на прийняття уповноваженими особами рішення про закриття кримінальних проваджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram