ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ припинила кримінальні справи проти 150 бійців 51-ї мехбригади

Питання на особистому контролі генпрокурора

ГПУ припинила кримінальні справи проти 150 бійців 51-ї мехбригади
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура України заявила про припинення кримінального переслідування стосовно майже 150 осіб з 14-ї (колишньої 51-ї) окремої механізованої бригади.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

Згідно з повідомленням, питання дотримання прав військовослужбовців, у тому числі зазначеного підрозділу, знаходиться на особистому контролі генпрокурора України.

"Генеральний прокурор Юрій Луценко доручив Головній військовій прокуратурі та військовій прокуратурі Західного регіону об'єктивно розслідувати ситуацію, що склалася, і в найкоротші терміни прийняти законне рішення", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, на сьогодні слідчі військової прокуратури Західного регіону встановили підстави для припинення кримінального переслідування стосовно майже 150 осіб з 51-ї окремої механізованої бригади, яких залучали за ухилення від військової служби (ст.ст. 407-409 КК України), внаслідок непідтвердження слідчим шляхом повідомлень про це командування 51-ї окремої механізованої бригади.

У Генпрокуратурі заявили, що для прийняття подібних рішень стосовно інших військовослужбовців, щодо яких триває слідство і які перебувають у розшуку, вони повинні з'явитися в органи досудового слідства.

"При цьому звертаємо Вашу увагу, що при відсутності тяжких наслідків або фактів вчинення інших злочинів, застосування до особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою під час досудового слідства ініційовано не буде", - сказано в повідомленні.

Як повідомляли, військова прокуратура протягом 2014-2016 років порушила 700 справ щодо бійців колишньої 51-ї ОМБ, за 220 - є вже вироки або рішення суду, справи стосовно майже 150 бійців закрила військова прокуратура.

Нагадаємо, бійців 51-ї ОМБР звинувачують у дезертирстві. Військовослужбовці, залишившись без постачання, виходили з "котла" в районі Червонопартизанська, перейшовши 25 липня 2014 року кордон із РФ. Вони відразу повернулись в Україну, не зрадивши присягу, але зберегли таким чином свої життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram