ГоловнаСуспільствоЖиття

Захоплений Луганськ залишився без води через аварію

Терористи не пускають ремонтників.

 Захоплений Луганськ залишився без води через аварію

Луганськ і низка інших міст залишилися без води через аварію на водогоні.

Про це повідомляє прес-служба Луганської військово-цивільної адміністрації в Facebook.

"У Луганській області на магістральному водопроводі насосна станція "Петровська" - "Луганськ" діаметром 900 міліметрів сталася аварія. В результаті Луганськ і ще низка міст залишилися без водопостачання. Аварія сталася на дюкері, що пролягає по дну річки Сіверський Донець у Станично-Луганському районі лінії розмежування", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що для проведення відновлювальних робіт українська сторона провела попереднє узгодження з моніторинговою місією ОБСЄ, водночас місія інформує про відмову допуску працівників водопостачальних підприємств на протилежному боці річки Сіверський Донець.

"Для ремонту потрібно перейти на записний дюкер, який також проходить по дну річки. Ремонтним бригадам для робіт потрібен доступ до берегової лінії по обидва боки річки. Один берег контролюють українські війська, а інший - терористи. На жаль, узгодження на ремонт від незаконних збройних формувань українська сторона так досі і не отримала", - зазначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Нагадаємо, в п'яти районах Києва відімкнено гарячу воду до 31 травня. Подача припинена через гідравлічні випробування тепломереж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram