ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецькій області затримали банду викрадачів, заручницю звільнено

Викрадачі вимагали викуп 300 тис. доларів у цивільного чоловіка жительки Слов'янська

У Донецькій області затримали банду викрадачів, заручницю звільнено
Фото: nikvesti.com

У ніч проти неділі у Донецькій області під час спецоперації, проведеної підрозділами поліції затримана банда, яка три дні тому викрала жительку Слов'янська.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП у Донецькій області.

Згідно з повідомленням, 29-річна мешканка Слов'янська була викрадена 18 травня з машини, коли поверталася додому від подруги. За допомогою у поліцію звернувся цивільний чоловік жінки.

"Зловмисники кілька днів готувалися до нападу - вивчали спосіб життя жертви і шляхи її пересування. Викрадачі зажадали викуп 300 тисяч доларів у її цивільного чоловіка, приватного підприємця. Але плани злочинного угруповання були зруйновані поліцейськими. Три дні в умовах суворої секретності кращі оперативники готували операцію з порятунку жінки", - йдеться в повідомленні.

"Організатор і троє учасників злочинної групи були затримані. Заручницю звільнено. Негідники тримали її в лісі. Жінка самостійно не могла пройти до автомобіля, вона нервово виснажена", - повідомив начальник ГУНП у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Дівчину кілька днів тримали у підсобному приміщенні, а останній - у лісі під наглядом тюремника.

Усі учасники злочинної групи - раніше судимі. Організатором викрадення є 32-річний житель Слов'янського району, двоє його спільників - жителі того ж району, які притягувалися до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Активний член групи - 44-річний житель Полтави, який був судимий відразу за 5 злочинів.

Фото: сторінка Фейсбук В'ячеслава Аброськіна

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 147 "Захоплення заручників" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років.

Слідчо-оперативні дії тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram