ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд постановив зняти електронний браслет із підозрюваного в убивстві Бузини

Медведько залишатиметься в статусі підозрюваного, поки триватиме слідство

Суд постановив зняти електронний браслет із підозрюваного в убивстві Бузини
Фото: Александр Рудоманов

Печерський районний суд Києва скасував запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання для Андрія Медведька, підозрюваного в убивстві журналіста Олеся Бузини.

Про це повідомляє 112.ua.

Зазначають, що 26 травня з Медведька повинні зняти електронний браслет. До цього він перебував під особистим зобов'язанням, постійно мав звітувати про своє місце перебування прокуратурі і переміщатися в межах, зазначених прокурорами.

"Через 2 дні він може бути вільною людиною, але буде залишатися в статусі підозрюваного, поки триватиме слідство. Прокурори наполягали на продовженні особистого зобов'язання ще на 2 місяці, за цей час вони нібито повинні були завершити досудове розслідування. Адвокати скористалися тим, що прокурори за весь відведений для них час кілька разів необґрунтовано зупиняли розслідування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Олеся Бузину застрелили 16 квітня 2015 року поряд із його будинком. Бузина був відомий своїми українофобськими та русофільськими заявами в ЗМІ.

За підозрою в його вбивстві було затримано двох колишніх бійців АТО - Дениса Поліщука та Олександра Медведька. Після декількох місяців у СІЗО суд відпустив їх під домашній арешт. Пізніше суд замінив для Поліщука цілодобовий домашній арешт на "нічний".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram