ГоловнаСуспільствоЖиття

Держкомтелерадіо вимагає перейменувати 137 газет в рамках декомунізації

У 7 областях України немає газет з радянськими назвами

Держкомтелерадіо вимагає перейменувати 137 газет в рамках декомунізації
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Державний комітет телебачення і радіомовлення проаналізував логотипи і назви українських засобів масової інформації та вимагає перейменувати 137 друкованих видань у рамках декомунізації

Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

"На сьогодні в Україні 137 друкованих ЗМІ підлягають декомунізації. Зокрема, 56 з них не відповіли на запити органів Міністерства юстиції щодо виконання вимог закону, чотири перереєстровуються і стільки ж уже перереєструвалися. Крім того, 21 ЗМІ відмовлено у видачі свідоцтв, у 10 свідоцтва втратили чинність, у трьох - визнано недійсними, а 25 друкованих видань знаходяться на непідконтрольній території", - наголошується в повідомленні.

Правові підстави для скасування держреєстрації встановлено відносно 67 друкованих ЗМІ або 49% від їхньої загальної кількості. Наразі Мін'юст готує правову позицію щодо звернення до суду.

Найбільша кількість друкованих ЗМІ, які підпадають під "декомунізацію", - у Донецькій області - 44, у Луганській- 22, у Києві - 12, у Криму - 10, в Одеській області - 7 та у Харківській - 6. При цьому, найкраща ситуація з реалізації заходів, спрямованих на дотримання закону, склалася у Волинській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській областях та місті Києві.

У Вінницькій, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Чернігівській, Тернопільській та Рівненській - друкованих ЗМІ, які підпадають під декомунізацію немає.

Нагадаємо, в Україні в рамках декомунізації залишилося перейменувати Кіровоград і ще 10 населених пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram