ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ передала до суду oбвинувачення екс-командира львівського "Беркута"

Прізвище обвинуваченого не називається

ГПУ передала до суду oбвинувачення екс-командира львівського "Беркута"
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура передала до Печерського районного суду Києва обвинувальний акт щодо колишнього командира львівського "Беркута", який звинувачується у силовому розгоні активістів Євромайдану у Києві 18 лютого 2014 року.

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

Прізвище обвинуваченого не вказується.

Йому інкримінується перевищення влади і своїх службових повноважень під час подій 18 лютого 2014 року на вулицях Інститутській, Кловському узвозі і Михайла Грушевського у Києві, тобто умисне виконання явно злочинного наказу з метою перешкоджання проведенню акцій протесту.

Також він звинувачується в перевищенні повноважень, яке супроводжувалося застосуванням насильства, в результаті чого постраждали 72 учасники цих акцій, а також у перешкоджанні професійній діяльності журналістів та застосуванні насильства до 2 журналістів, що в сукупності призвело до тяжких наслідків.

Крім того, екс-командиру львівського "Беркута" висунули звинувачення у погрозах завданням шкоди здоров'ю, завданні легких тілесних ушкоджень і побоїв депутатам Верховної Ради.

Нагадаємо, у січні 2014 року Львівська облрада відкликала свій "Беркут" з Києва. Частина бійців написали рапорти на звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram