ГоловнаСуспільствоЖиття

Папа Франциск благословив українських військових

Серед паломників були учасники АТО

Папа Франциск благословив українських військових
Фото: OSS_ROM

Перед початком загальної аудієнції в середу, 25 травня, Папа Римський Франциск, зійшовши з панорамного автомобіля, яким він об'їжджав площу Святого Петра, вітаючи паломників, підійшов до групи українських військових і благословив їх.

Про це інформує Радіо Ватикану.

Серед військових, які брали участь у військовому паломництві до Люрду, були ті, хто отримав бойові поранення під час виконання завдань у зоні АТО.

"Ідеться про учасників 58-го міжнародного військового паломництва до Марійського паломницького центру у Франції на тему "Двері завжди відчинені", а його головним лейтмотивом було милосердя. Участь у прощі щорічно беруть військовослужбовці з різних країн світу, молячись за мир", - ідеться в повідомленні.

З 1996 року до паломництва приєдналися військовослужбовці та правоохоронці з України. Вже стало традицією, що після завершення заходів у Франції українські військові приїжджають на зустріч із Папою.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск ініціював збір католицькими церквами Європи 24 квітня пожертвувань для українців, які постраждали під час конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram