ГоловнаСуспільствоЖиття

Саакашвілі зажадав від Луценка відкликати з Одеської ОДА "совкову шваль"

Голова Одеської ОДА відреагував на обшуки у свого радника Нішніанідзе

Саакашвілі зажадав від Луценка відкликати з Одеської ОДА "совкову шваль"
Фото: www.facebook.com/bochkala

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі зажадав, щоб генеральний прокурор Юрій Луценко відкликав слідчих, які проводили обшук в робочому кабінеті та в будинку його позаштатного радника, колишнього генерального консула Грузії Теймураза Нішніанідзе.

"Я говорив щойно з генеральним прокурором. Я зажадав від нього відкликати звідси цю шваль, цих своїх слідчих", - заявив Саакашвілі.

Він також повідомив, що має намір домогтися відповідальності для тих слідчих, які брали участь в обшуку.

"Я доведу до кінця, поки кожен з них не буде покараний, поки ця шваль совкова, корумпована не буде прибрана з органів прокуратури, ДФС, з різних високих кабінетів", - додав він.

"Вони вилучили з мого будинку особисті заощадження близько 5 тис. доларів, які навіть не були написані в постанові суду. У постанові було написано "документи, пов'язані з благодійним фондом". При чому тут обласна адміністрація? Я дуже сподіваюся на нового генерального прокурора, що гнила шокінська система піде в минуле. Якщо є якісь питання, я готовий відповісти на будь-які питання", - заявив на брифінгу Нішніанідзе.

Прес-секретар Луценка Лариса Сарган повідомила, що слідчі дії ведуться в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом незаконного відшкодування податку на додану вартість посадовим особам Генерального консульства Грузії в 2012-2013 роках.

"За результатами проведених обшуків вилучено чорнову документацію, яка свідчить про можливе скоєння незаконних фінансових операцій", - зазначила Сарган.

Також вона повідомила, що найближчим часом Луценко заслухає доповідь керівників слідчого підрозділу щодо підстав проведення слідчих дій, дотримання закону при їх проведенні та попередніх результатів.

Нагадаємо, сьогодні співробітники прокуратури провели обшуки в кабінеті і за місцем проживання Нішніанідзе. За інформацією ЗМІ, слідчі дії ведуться в рамках декількох кримінальних проваджень. Одне з них було відкрито за фактом незаконного відшкодування ПДВ посадовцям Генерального консульства Грузії в 2012-2013 роках. Крім того, ГПУ цікавиться діяльністю фонду "На благо Одеси", головою якого є Нішніанідзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram