ГоловнаСуспільствоЖиття

Київські школярі відзначили останній дзвінок купанням у фонтанах

У Києві в цьому році було близько 14 тис. випускників

Сьогодні, 27 травня, практично у всіх школах України відбулося свято останнього дзвоника.

У Києві в цьому році було близько 14 тис. випускників 11-х класів і ще 21 тис. 9-х класів, повідомляє сайт Київської міської державної адміністрації.

Після закінчення офіційної частини, колишні школярі традиційно скупалися в столичних фонтанах.

Як повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, після завершення нинішнього навчального року місто почне масштабну підготовку освітніх закладів до наступного - ремонтні роботи, заміну вікон, утеплення дахів, перевірку та ремонт індивідуальних теплових пунктів та інші заходи, які дозволять підвищити енергоефективність будівель шкіл і дитсадків.

Мер Києва Віталій Кличко відвідав свято останнього дзвоника у столичній школі №63 і привітав випускників із завершенням навчання.

"Не кожна школа в місті приймає таких гостей, які прийшли вас привітати зі святом останнього дзвоника. Я хочу привітати вас з тим, що у вашому житті починається новий етап. Сьогодні і в вашій школі, і у всіх школах України лунає останній дзвоник. Це означає, що кожен із вас вступає в новий період свого життя і відкриває перед собою безмежні можливості", - звернувся Кличко до випускників, яких також прийшли привітати прем'єр-міністр Володимир Гройсман, міністр освіти і науки Лілія Гриневич та інші.

Нагадаємо, 19 травня в окупованому Криму молодших школярів прийняли в піонери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram