ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував юриста з Донецька, який напав на жінку Турчинова

Злочин кваліфіковано як незакінчений замах на умисне вбивство.

Шевченківський районний суд Києва заарештував на два місяці юриста з Донецька Володимира Оленцевича, який напав на жінку секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Про це прес-секретар прокуратури м. Києва Надія Максимець повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Адвокату з Донецька, який намагався вбити співробітницю інституту, помилково прийнявши її за дружину секретаря РНБО, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці. Таке рішення сьогодні ухвалив Шевченківський райсуд столиці, задовольнивши таким чином клопотання Київської місцевої прокуратури №10", - написала Максимець.

Зазначають, що злочин, скоєний підозрюваним, кваліфіковано як незакінчений замах на умисне вбивство.

Нагадаємо, столичні поліцейські 25 травня затримали в приміщенні одного з вишів чоловіка, який напав із ножем на дружину секретаря РНБО Олександра Турчинова Ганну.

Нападником виявився Володимир Оленцевич, житель Донецька, юрист. Він відомий своїми позовами про скасування указів про присвоєння звань Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу. Також він намагався оскаржити в суді помилування Юрія Луценка. Крім того, в 2014 році Оленцевич позивався проти Турчинова через відсторонення екс-президента Віктора Януковича від влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram