ГоловнаСуспільствоЖиття

На Пейзажці в Києві з'явилася нова скульптура

Автори завершили створення арт-простору "Аліса в Країні див", яке тривало вісім років.

28 травня в Києві на Пейзажній алеї відкрили нову скульптуру "Аліса", створену за мотивами твору Льюїса Керролла "Аліса в Країні див".

Фото: kievcity.gov.ua

Як повідомляє прес-служба Київміськадміністрації, "Аліса" розташована біля дитячої гірки і є частиною єдиного художнього задуму. Відкриттям цієї скульптури авторський колектив закінчує створення арт-простору "Аліса в Країні див", яке тривало вісім років.

Автором скульптури став київський скульптор Костянтин Скритуцький. На її створення пішло три роки, дві тонни бетону, кераміки, мозаїки та металу.

"За час існування Пейзажної алеї свою енергію, талант і любов нам дарували скульптори, художники, меценати, які наповнювали цей простір новими казковими героями. І сьогодні для маленьких киян у дитячому арт-просторі «Аліса в Країні див» ми відкриваємо скульптуру Аліси. Сподіваємося, що, доторкнувшись до цієї дівчинки, ваші бажання почнуть здійснюватися, а життя наповниться приємними і несподіваними подіями", - зазначила на відкритті заступниця голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

Нагадаємо, Пейзажна алея розташована між вулицею Великою Житомирською і урочищем Гончарі. 2009 року в рамках боротьби активістів проти забудови алеї тут облаштували дитячий сквер. Сьогодні це одне з популярних місць відпочинку киян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram