ГоловнаСуспільствоЖиття

Кияни підтримали перейменування двох проспектів на честь Бандери і Шухевича

У столиці також можуть з'явитися вулиці Омеляновича-Павленка, Алмазова, Змієнка, Корчака і Гуцала

Кияни підтримали перейменування двох проспектів на честь Бандери і Шухевича
Московский проспект
Фото: tov-tob.livejournal.com

28 травня завершилося громадське обговорення сімох пропозицій щодо перейменування київських вулиць, серед яких перейменування Московського проспекту у проспект Степана Бандери та проспекту Генерала Ватутіна у проспект Романа Шухевича.

Зокрема, на підтримку перейменування Московського проспекту у проспект Бандери проголосувало 3146 осіб, а проти – 2548, за перейменування проспекту Ватутіна у проспект Шухевича віддали голоси 3165 осіб, проти проголосували – 2627. На підтримку перейменування вул.Баумана у вул. Януша Корчака (польський педагог і письменник) проголосували 1740 осіб, а проти - 1256.

Найменшу перевагу голосів отримала ініціатива перейменування вулиці Ванди Василевської на честь генерал-хорунжого армії УНР Всеволода Змієнка (1862 проти 1423), а найбільшу - ініціатива перейменування провулка Кутузова на честь українського письменника, поета і сценариста Євгена Гуцала (2592 проти 1678).

На підтримку перейменування вулиці Кутузова на честь генерал-хорунжого армії УНР Олександра Алмазова проголосували 2304 особи, проти - 1781. На підтримку перейменування вулиці Суворова на честь генерал-полковника армії УНР Михайла Омеляновича-Павленка проголосували 2308, проти - 1806 осіб.

Обговорення тривало з 28 березня по 28 травня цього року. Після його проведення Київська міська рада має винести відповідне рішення на голосування і прийняти або відхилити його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram