ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери Корпусу миру США в Україні склали присягу

Зараз в Україні перебувають 150 волонтерів, ще 100 приїдуть у вересні.

Волонтери Корпусу миру США в Україні склали присягу
Фото: economy-ukraine.com.ua

68 волонтерів проектів "Розвиток громад", "Молодіжний розвиток" і "Викладання англійської мови як іноземної" Корпусу миру США в Україні склали присягу.

"Ви приїхали в Україну в дуже важливий час... Тоді, коли українці дізнаються, як це створити Україну після революції. Тому мені вкрай приємно, що уряд США всіляко допомагає Україні", - сказав посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

За словами посла, разом з волонтерами, які склали присягу, в Україні перебувають ще 150, плюс 100 приїдуть у вересні.

Корпус миру працює у 120 країнах світу протягом 50 років і фінансується коштом американських платників податків. Організація сприяє миру і дружбі між людьми різних національностей і культур.

В Україні Корпус миру заснували в травні 1992 року відповідно до двосторонньої угоди, підписаної колишнім президентом Леонідом Кравчуком і колишнім президентом США Джорджем Бушем-старшим.

Програма Корпусу миру в Україні пропонує розвиток практичної англійської мови, посилення організаційних і управлінських навичок. Волонтерські проекти в українських громадах охоплюють освіту, заохочення здорового способу життя, профілактику ВІЛ, лідерські тренінги для молоді, семінари з розвитку громад, створення бібліотек і ресурсних центрів, зміцнення потенціалу громадських організацій.

З 1992 року понад 2 700 добровольців Корпусу миру працювали в українських громадах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram