ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові суд засудив росіянина до 10 років в'язниці за шпигунство

"Агент" підшукував інформаторів серед військових, але був викритий СБУ.

У Львові суд засудив росіянина до 10 років в'язниці за шпигунство

Апеляційний суд Львівської області засудив до 10 років позбавлення волі громадянина Росії, який виконував завдання Головного розвідувального управління Генерального штабу Міністерства оборони РФ.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Співробітники спецслужби затримали агента в липні 2014 року в Львові. Чоловік мав при собі інформацію про дислокацію і пересування військової техніки територією регіону, яку мав намір передати російським кураторам.

Уродженець Львова за радянських часів був кадровим військовослужбовцем. Після розвалу СРСР залишився проходити службу на території Росії і прийняв її громадянство.

"Після виходу на пенсію мав матеріальні труднощі, тому погодився на пропозицію російської спецслужби виїхати до Львова як "законсервований" агент. Легендою для повернення стало бажання дбати про літню матір і організувати у Львові бізнес. Однак реальним джерелом його доходу були виплати від спецслужб РФ", - наголошено в повідомленні.

Після початку російської агресії агент отримав завдання через старі зв'язки в українських військових колах почати збір секретної інформації. Передачу даних, за задумом кураторів, він мав здійснювати через дружину, яка перебувала в окупованому Криму.

Агент почав підшукувати інформаторів, обіцяючи потенційним зрадникам грошову винагороду, але був викритий співробітниками СБУ. Суд визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, в Польщі співробітник міноборони отримав 6 років в'язниці за шпигунство на користь Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram