ГоловнаСуспільствоЖиття

На місці катастрофи MH17 виявлено великий фрагмент ракети "Бук"

Родичі загиблих отримали звіт кілька днів тому.

На місці катастрофи MH17 виявлено великий фрагмент ракети "Бук"

Голландські слідчі виявили сопло ракети "Бук" на місці катастрофи "Боїнга" в липні 2014 року на Донбасі. Родичі загиблих отримали звіт кілька днів тому.

Про це повідомляється в проміжному звіті спільної слідчої групи у справі про катастрофу літака, повідомляє  ВВС

Голландські ЗМІ відзначають, що про знахідку такої великої частини ракети на місці катастрофи рейсу MH17 повідомляється вперше.

Щоб встановити причину катастрофи, експерти на авіабазі Гілзе-Рейен збирають по частинах корпус літака, що розбився. Також вони займаються пошуками уламків ракети, яка, як передбачається, збила авіалайнер.

Фото: om.nl

До польових робіт залучено співробітників поліції зі знанням російської та українських мов. Вони прослуховують записи телефонних розмов, перехоплені Службою безпеки України, і намагаються встановити, чи становлять аудіофайли будь-яку значущість для розслідування.

Також у звіті йдеться, що слідчі зібрали зразки ґрунту в районах, з яких, як передбачається, була запущена ракета, що збила рейс MH17. Зразки будуть відправлені на хімічний аналіз.

У слідчих також є ціла ракета "Бук", яку вони розбирають по частинах і порівнюють фрагменти з наявними у них деталями.

Як повідомлялося, слідство про катастрофу MH17 близьке до завершення. Остаточні підсумки розслідування будуть представлені цієї осені.

Катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. В результаті трагедії загинули всі 298 чоловік, що перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів. Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти. Міжнародна комісія з розслідування аварії дійшла висновку, що літак знищено боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram