ГоловнаСуспільствоЖиття

У Рівненській області вилучили камінь бурштину рекордної ваги

Загальна вартість вилучених товарів становить близько 1,8 млн грн.

У Рівненській області вилучили камінь бурштину рекордної ваги
Фото: Пресс-служба ГФС

У Рівненській області під час обшуків у підприємця, який продавав фальсифіковані алкогольні напої, вилучено велику партію бурштину, в т. ч. камінь вагою 1,8 кг.

Про це інформує прес-служба Державної фіскальної служби.

Під час операції "Акциз 2016" та супроводу матеріалів кримінального провадження, зареєстрованого за ст. ст. 204, 199 КК України, співробітники податкової міліції Рівненщини встановили, що один з підприємців Рівненської області здійснює транспортування, зберігання і реалізацію алкогольних напоїв з марками акцизного податку, що містять ознаки підробки. При цьому підприємець не мав відповідної ліцензії на торгівлю алкогольними напоями.

Фото: Пресс-служба ДФС

У рамках кримінального провадження проведено 4 обшуки за місцем проживання фігуранта і в місцях здійснення ним незаконної діяльності.

За результатами обшуків вилучено підакцизних товарів орієнтовною вартістю 280,6 тис. грн і 20 тис. дол. США. Крім того, у підприємця вилучено 7,75 кг бурштину-сирцю різних фракцій орієнтовною вартістю 1 млн грн, в т. ч. один камінь вагою 1,8 кг орієнтовною вартістю 375 тис. грн.

Фото: Прес-служба ДФС

Загальна вартість вилучених товарів становить близько 1,8 млн грн.

Нагадаємо, за словами міністра екології Остапа Семерака, в Рівненській області нелегальним видобутком бурштину займаються 10 тисяч чоловік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram