ГоловнаСуспільствоЖиття

У Полтавській області 57 осіб госпіталізовано внаслідок харчового отруєння

Всі вони брали участь в поминальних обідах, страви для яких готувало підприємство "Жасмин".

У Полтавській області 57 осіб госпіталізовано внаслідок харчового отруєння
Фото: www.rusnovosti.ru

57 осіб, у тому числі 2 дитини, 4-6 червня були масово госпіталізовані внаслідок харчового отруєння в Шишацькому, Миргородському та Зеньківському районах Полтавської області.

Про це повідомили в Державній санітарно-епідеміологічній службі в Полтавській області, пишуть Українські новини.

За словами епідеміологів, пацієнти масово прибули до Полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні та інфекційні відділення Миргородської, Зеньківської і Шишацької центральних районних лікарень, у тому числі госпіталізовано 2 дитини, з діагнозами "гастроентероколіт, харчова токсикоінфекція".

За результатами досліджень, у продуктах харчування були виявлені збудники сальмонельозу. Зараз усі постраждалі перебувають на стаціонарному лікуванні, стан людей - середньої тяжкості, йдеться в повідомленні.

Географія спалаху отруєння охоплює жителів 5 сіл 3 районів області, всі вони брали участь у поминальних обідах, страви для яких готувало підприємство "Жасмин" (село Жовтневе Решетилівського району). Як з'ясували фахівці СЕС, усього в поминках брали участь 130 осіб.

За даними розслідування, страви були приготовлені підприємством "Жасмин" із порушенням технологій, персонал з 7 осіб не дотримувався особистої гігієни через відсутність умов для цього. Також у підприємства була відсутня документація на низку продуктів для приготування страв. Зараз підприємству "Жасмин" заборонили готувати і продавати страви.

Як повідомляли, в Румунії понад сто осіб отруїлися на церковному святі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram