ГоловнаСуспільствоЖиття

Київраді запропонують перейменувати Московський проспект у Бандери, Ватутіна - в Шухевича

Комісія підтримала низку пропозицій про перейменування вулиць у столиці

Київраді запропонують перейменувати Московський проспект у Бандери, Ватутіна - в Шухевича
Фото: tov-tob.livejournal.com

Київська міська державна адміністрація має намір запропонувати міській раді перейменувати Московський проспект у проспект Степана Бандери і проспект генерала Ватутіна у проспект Романа Шухевича.

Про це повідомляє офіцінйий сайт КМДА.

На черговому засіданні комісії з питань найменувань міськадміністрація підтримала кілька пропозицій про перейменування вулиць у столиці.

Комісія рекомендувала внести до Київради подання про перейменування 4 вулиць, 2 проспектів та провулку: вул. Баумана в вул. Януша Корчака, вул. Ванди Василевської у вул. Змієнка, вул. Кутузова у вул. Генерала Алмазова, вул. Суворова у вул. Михайла Омеляновича-Павленка, пров. Кутузова у пров. Євгена Гуцала, проспект Ватутіна у проспект Романа Шухевича і проспект Московський у проспект Степана Бандери.

Крім того, комісія рекомендувала меру внести до Київради подання про присвоєння скверу у Володимирському проїзді, 1 назви "Литовський".

Також було вирішено винести на громадське обговорення перейменування вул. Гайдара у вул. Сім'ї Прахових, вул. Маршала Тимошенка у вул. Миколи Кагарлицького, пров. Михайла Реута у пров. Памви Беринди, вул. генерала Наумова у вул. Людмили Фої, вул. Семашка у вул. Миколи Павлушкова, бульвару Дружби народів у бульвар Миколи Міхновського.

"Пропозиції буде сформовано в проекти рішень, які потраплять до Київради і потраплять на розгляд профільних комісій. Тільки після розгляду комісіями проекти рішень вносяться до сесійної зали, де депутати визначаться: підтримувати чи не підтримувати відповідне перейменування", - зазначив заступник голови міськадміністрації Олексій Резніков.

При цьому він підкреслив, що рішення комісії з найменувань мають виключно рекомендаційний характер, і тільки рішення Київради, підписане мером, є нормативним актом.

Нагадаємо, в березні комісія з питань найменувань при мері Києва підтримала пропозицію Інституту національної пам'яті перейменувати проспект Московський у проспект Степана Бандери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram