ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат Мефьодова розповів про можливості обміну фігурантів "справи 2 травня"

Варіант вивести двох росіян в окреме провадження і засудити за іншим звинуваченням Прилепський вважає неприйнятним

Адвокат Мефьодова розповів про можливості обміну фігурантів "справи 2 травня"
Евгений Мефедов
Фото: http://timer-odessa.net

Адвокат фігуранта "справи 2 травня" в Одесі росіянина Євгена Мефьодова Іван Прилепський сказав, що ні він, ні його колега в цій справі адвокат Андрій Каркищенко не мають інформації про можливий обмін свого підзахисного.

Про це повідомляє Громадське.

Так захисник прокоментував заяву одного з учасників гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську Віктора Медведчука про те, що українців Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва, яких утримують у Росії, незабаром обміняють на двох осіб, причетних до подій в Одесі 2 травня 2014 року.

Однак Прилепський передбачає, що Мефьодова та ще одного фігуранта справи росіянина Максима Сакауова можуть обміняти в тому випадку, якщо прокуратура змінить звинувачення у справі масових заворушень, виведе його повторно на досудове слідство і там її закриють через недостатню кількість звинувачень.

"Є ще один варіант - вивести двох росіян в окреме провадження і засудити за іншим звинуваченням, і тоді екстрадувати до Росії для відбування там покарання. Але ми на такий варіант не погодимося, тому що ні я з колегою, ні підзахисні наші не захочуть бути надумано звинувачені, але як це все буде відбуватися точно, я сказати не можу", - сказав адвокат.

Нагадаємо, напередодні Малиновський райсуд Одеси змінив запобіжний захід фігуранту "справи 2 травня" росіянину Євгену Мефьодову з домашнього арешту на утримання під вартою терміном на 50 днів, до 26 липня.

Як повідомляли, 29 травня Київський райсуд Одеси заарештував Мефьодова за ч. 2. ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу. За версією слідства, росіянин погрожував убивством головного свідка звинувачення в справі про події 2 травня 2014 року.

До цього Мефьодова під домашній арешт з-під варти відпустив Малиновський райсуд Одеси.

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 осіб і понад 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані та навмисне сплановані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram