ГоловнаСуспільствоЖиття

Депутати Європарламенту візьмуть участь у Марші рівності в Києві

12 червня в столиці заплановано ЛГБТ-прайд

Депутати Європарламенту візьмуть участь у Марші рівності в Києві
Фото: EPA/UPG

Депутати Європарламенту Ребекка Хармс, Ана Гомес, Софі Велт спеціально приїдуть до Києва на Марш рівності, який відбудеться 12 червня.

Про це повідомив народний депутат Сергій Лещенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"В останні дні все частіше чуємо від послів, спецпосланця Держдепартаменту, євродепутатів заклик активніше брати участь і фізично взяти участь у ході, яка, на відміну від попереднього року, буде в центральній частині міста... І спеціально для ЛГБТ-прайду до Києва приїжджають депутати Європарламенту Ребекка Хармс, Ана Гомес, Софі Велт. Минулого року в ЛГБТ-прайді взяли участь два депутати - я і Світлана Заліщук. За попереднім прогнозом, цього року чисельність депутатів парламенту зросте у кілька разів", - написав він.

Нагадаємо, 12 червня представники ЛГБТ-спільноти збираються провести в Києві Марш рівності. Посли 13 країн закликали владу України забезпечити безпеку під час цього заходу.

Напередодні керівник прес-служби "Правого сектору" Артем Скоропадський заявив, що націоналісти влаштують "криваву кашу", якщо Марш рівності проведуть.

Минулого року на Марш рівності у Києві напали кілька десятків молодих людей. Вони кинули в натовп петарди, начинені вражаючими елементами, і димові шашки. Серйозне осколкове поранення в шию отримав міліціонер. Загалом постраждали дев'ять співробітників міліції. Після маршу радикали ловили його учасників на прилеглих вулицях. Утім, серйозно постраждалих серед гей-активістів не було. У результаті сутичок було затримано 35 осіб. Майже всіх відразу ж відпустили.

8 квітня 2016 року Оболонський райсуд Києва засудив до двох років позбавлення волі умовно чотирьох обвинувачених у нападі на учасників Маршу рівності.

Напади на заходи, які проводить ЛГБТ-спільнота, були також у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram