ГоловнаСуспільствоЖиття

Під посольством Росії у Києві вимагали позбавити Росію ЧС-2018

Відповідне рішення може ухвалити Європарламент

Сьогодні, 13 червня активісти провели біля посольства Російської Федерації акцію з вимогою відкликати у Росії право на проведення Чемпіонату світу з футболу у 2018 році.

Свою акцію активісти назвали "Пенальті Росії". З собою вони принесли фанерні фігури з портретами найбільш відомих росіян - Володимира Путіна, Аліни Кабаєвої, Сергія Михалкова, Сергія Лаврова і т.д, яким пробивали пенальті. Серед активних учасників був присутній також депутат від БПП Олексій Гончаренко.

Організатори закликали відмовитися від проведення ЧС-2018 в Росії через корупційні прояви, у яких сьогодні підозрюють РФ. Ці факти зараз розслідує Комісія з етики ФІФА. Якщо інформація підтвердиться, Європарламент може позбавити Росію ЧС-2018.

Нагадаємо, 11 червня в Марселі напередодні матчу Росія - Англія в рамках чемпіонату Європи з футболу відбулися сутички між уболівальниками англійської та російської збірних.

У результаті триденних заворушень у місті постраждали 35 осіб, стан чотирьох із них стабільно важкий. Затримано 10 осіб. Франція визнала росіян призвідниками бійок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram